Headerbild

Kategorier

Snötillverkning

2015-11-23 i Allmänt

Nu närmar det sig att börja tillverka snö.

Hej alla!

I skrivande stund är det minusgrader. Många kanske funderar varför vi inte startade upp kanonerna redan i helgen som var. Vi gjorde bedömningen att köldperioden var för kort och att arbetet skulle vara till ingen nytta då det kommer att bli varmare denna vecka igen. Men så snart vi ser att det kommer in en längre period av kyla sätter vi igång.

Vi kommer att ha ett rullande schema för snötillverkningen som fungerade mycket bra förra säsongen. Detta är för att kunna göra snö så snabbt som möjligt när vädrets makter tillåter det. Vi skall göra klart skidstadion först innan kanonerna flyttas över till slalombacken. Vi kommer att ha totalt 5 kanoner tillförfogande. Uppskattningsvis kommer det att ta 4-5 dygn att lägga ett snötäcke på stadion.

Om vi är många som hjälper till så kommer det inte att vara så stor belastning på någon enskild person. Vi vill engagera flera av er föräldrar så våra barn får bra förutsättningar att kunna träna. Är det någon som inte finns på schemat men som ändå vill göra en insats kontakta någon av oss. Engelbrektsloppet har även i år lovat att ta hand om dagskiften i veckorna.

En person är ansvarig för varje grupp och är den som kontaktar er när det är dags för snötillverkning. Om man inte kan och måste byta så ansvar man själv att skaffa en ersättare. I första hand med andra grupper. Som backup har vi ett antal namn som har erfarenhet av anläggningen och som eventuellt kan ställa upp när någon måste byta och inte hittar en ersättare. Alla ändringar måste meddelas gruppansvarig.

Information kommer att läggas ut på hemsidan, FB och kontakta den som är ansvarig för gruppen när prognosen ser ut att stämma för snötillverkning, någon eller några dagar i förväg.

När vi startar upp anläggningen så vill vi att så många som möjligt är på plats även om det inte är din grupp som skall jobba. På så sätt får så många som möjligt kännedom om hur anläggningen fungerar. Vi kommer självklart att stå tillförfogande och tveka inte att ringa oss om ni har funderingar eller problem.

Hälsningar

Mattias Ramström 070-2230588

Thomas Brandt 076-7765011

Tobias Brandt 070-2678654

Adress

Norbergs SK - Skidor Elverksgatan 1 73831 Norberg

Kontakt

Tel: +46702230588 E-post: info@norbergssk.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Sponsorer