Headerbild

Instruktioner till Medaljjakten

Instruktioner för arbetspass på Medaljjakten

Vi samlas 1 timme innan varje tävling

OBS Vid kvällstävling ska marschaller tändas.

 

NUMMERLAPPAR

-          Hämta backen med nummerlappar i tidtagar huset

-          Lägg upp nummerlappar 1-9,10-19,20-29 osv i högar på ett bord inne i klubbstugan.

-          Listan på barn som är anmälda fås av tidtagarbåset.

-          Pricka av när barnen hämtar sina lappar.

-          Efteranmälan och betalning kan ske. Finns extra nummer för detta på listan. Skriv upp namn, klubb, och telefonnummer. Meddela dessa namn till tidtagningen innan start.

-          Samla in nummerlappar vart efter åkare kommer in i mål.

-          Sortera alla i nummerordning och lägg tillbaka i backen.

-          Placera backen tillbaka i tidtagar huset

 

TIDTAGNING

-          Intruktioner från Thomas Magnusson

 

SAFT/BLÅBÄRSOPPA

-          Värm vatten i kastruller på spisen i klubbstugan

-          Stora oranga behållare finns på överstahyllan i klubbstugan

-          Plastglas finns i köket eller i kiosken

-          Dosera rätt mängd saft eller blåbärsoppa

-          Ställ fram ett bord vid mål tejpa fast en svart sopsäck för skräp.

-          Ställ behållare och glas på bordet

-          Servera saft/soppa till deltagare som kommer in i mål

-          Ta av dom nummerlappen. (Hämtas av nummerlapp laget efter tävlingen)

-          Efter tävlingen diska ur behållarna och ställ tillbaka bord. Släng soppåsen i vårt sopkärl.

SPEAKER

-          I tidtagarbåset finns mikrofon och startlistor

-          PA systemet sätts igång med musik

-          Prata under start och målgång. Entusiastiskt J

KIOSK

-          Sätt på kaffe (filter och kaffe finns ovanför frysen). Termosar finns på hyllorna. Mjölk finns inne i kylen i klubbstugan.

-          Koka tevatten

-          Sätt på korvvatten enlig instruktionerna

-          Lägg i kokkorv i vattnet

-          Öppna kioskfönstret.

-          Sätt fast hyllan på utsidan. Placera ketchup, senap, rostad lök,mjölk, servetter där.

-          Ställ fram lite dricka, kakor, godis dyl vid kioskfönstret. Så det ser trevligt ut.

-          Växelkassa finns i en av köklådorna. Vi tar även emot Swish. Nummer finns på lappar i kiosken. Prislappar finns också i kiosken.

-          Servera under Medaljjakten.

-          Efter tävlingen plocka undan allt. Diska kaffekannor, ta ut korvvattnet och diska bunken.

-          Notera försäljning och notera även om något behöver köpas in till nästa tävling/tillfälle.

-          Städa kiosken samt torka golvet.

SPÅRVAKT

-          Ca en timme före start gå igenom banan med Mattias Ramström

-          Ställ ut de röda "träkonerna" vid alla vändningar. Se karta.

-          Se till att få en startlista från tidtagarbåset ca 10 min innan första start.

-          Vid start håller man rätt på alla åkare med hjälp av startlistan.

-          Se till så barnen vänder på rätt ställe beroende på ålder, brukar vara två spårvakter så dela upp er på olika stationer.

-          Efter tävling plockar man ihop "konerna"  lägger tillbaka dessa i förrådet.

 

STARTER

-          Se till att få en startlista från tidtagarbåset ca 10 min innan första start.

-          Klockan ställs ut på startlinjen. Finns i tidtagarbåset

-          Få iväg skidåkarna vid rätt tidpunkt.

 

Adress

Norbergs SK - Skidor Elverksgatan 1 73831 Norberg

Kontakt

Tel: +46702230588 E-post: info@norbergssk.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Sponsorer